Zastosowanie folii

Zastosowanie plastiku
W firmach produkcyjnych, które specjalizują się w produkcji żywności lub przetwarzaniu produktów wykorzystanych do produkcji żywności wykorzystuje się różnego rodzaju środki ochrony osobistej, dokładnie środki zabezpieczające, takie jak przykładowo fartuchy foliowe. Z takimi fartuchami mamy do czynienia przykładowo w różnego rodzaju masarniach, ubojniach drobiu, zakładach wędliniarskich i wszystkich tych firmach, w których mamy do czynienia na przykład z mięsem lub z wodą. Fartuchy tego rodzaju używa się też w biznesie związanej z przetwórstwem owocowo-warzywnym, gdzie warzywa i owoce myje się, sortuje, rozdrabnia lub przygotowuje z nich na przykład sałatki czy soki.



Fartuchy jednorazowe są zakładane w momencie przyjścia do pracy, jednak przy wyjściu wyrzucane. Każdego dnia należy założyć nowy fartuch, dlatego że musi być on czysty, nawet sterylny. Oczywiście strój pracownika pracującego w takim miejscu zakłada także zastosowanie rozmaite rękawiczek i czepków ochronnych na głowie. Użycie mają też specjalistyczne buty. Obuwie to ma z jednej strony chronić pracownika przed zagrożeniami takimi jak na przykład upadek na stopy ciężkiego przedmiotu, ale także ochraniać towar, jaki jest w takim miejscu przetwarzany. Producenci takich jednorazowych fartuchów, czepków a także rękawic zaopatrują firmy pracujące też w branży medycznej, gdzie kreuje się leki i suplementy diety a także w rozmaite lokalach gastronomicznych, gdzie przygotowywane są potrawy i napoje dla klientów.

Polecamy: strunówki.